30 maart 2021

Reddingsbrigade klaar voor nieuw strandseizoen

Vorige week stuurde Reddingsbrigade Nederland een toch wel wat verontrustend persbericht de wereld in. Er werd gemeld dat de geoefendheid van de lifeguards niet op peil zou zijn vanwege een achterstand door de coronamaatregelen. Ernst Brokmeier van de lokale afdeling kan bevestigen dat het in Zandvoort niet speelt.

De overkoepelende organisatie van de Nederlandse reddingsbrigades schreef onder meer: “Reddingsbrigade Nederland maakt zich grote zorgen over ontbrekende mogelijkheden voor lifeguards om zich voor te bereiden op het zomerseizoen. Oefenen, opleiden en examineren is cruciaal om zowel de toezichthoudende als de hulpverlenende taak te kunnen uitvoeren. Nu veel niet mag door coronamaatregelen, voorziet Reddingsbrigade Nederland extra risico’s voor miljoenen baders, zwemmers en andere recreanten die het water opzoeken.”

Volgens Ernst Brokmeier, woordvoerder van de Zandvoortse Reddingsbrigade (ZRB), loopt dat zo een vaart niet. “Eigenlijk is het persbericht een week te vroeg rondgestuurd. Wij als ZRB hebben mogelijkheden gevonden om, met in achtneming van de huidige beperkingen door corona, toch te kunnen trainen en oefenen. We zijn blij dat we dit jaar weer de nodige ‘junior lifeguards’ kunnen opleiden en klaarstomen voor het seizoen. Dit is de continuering van onze vereniging en dat is voor Zandvoort heel belangrijk. Wij zijn prima in staat om Zandvoorters en de badgasten een veilig verblijf op ons mooie strand te bezorgen. Dat werk kunnen we gelukkig voortzetten.”

Voor Zandvoort ziet het nieuwe strandseizoen er dus goed uit. De Zandvoortse Reddingsbrigade waakt over onze veiligheid.

Deel dit: