3 mei 2022

Veel aanloop op Reddingbootdag KNRM

Afgelopen zaterdag stonden de deuren van het KNRM boothuis aan de Thorbeckestraat wagenwijd open. Belangstellenden konden een kijkje komen nemen en informatie krijgen over het werk van deze hulpverleners. Donateurs waren uitgenodigd voor een vaartocht op de reddingboot.

Zoals zoveel evenementen was ook deze jaarlijkse Reddingbootdag tot tweemaal toe afgelast. Nu kon de open dag gelukkig wel weer plaatsvinden en Zandvoort was een van de 45 reddingstations in Nederland die hier aan meedeed.

Donateurs, ook wel Helpers aan de Wal genoemd, uit de regio maar ook ver daar buiten konden zich aanmelden voor een vaartocht op de Annie Poulisse, de reddingboot van Zandvoort. Ruim 80 donateurs hebben daar gebruik van gemaakt.

Niet alleen voor de gasten aan boord is het een belevenis, ook voor de vrijwilligers van de KNRM is het altijd minstens zo leuk. Zij kunnen op deze manier namelijk laten zien wat voor hulp zij met de donaties van de Helpers aan de Wal kunnen geven aan mensen en dieren die op zee in nood verkeren. De KNRM opereert volledig op donaties en legaten; overheidssubsidies komen er niet aan te pas.

Helikopteroefening

Voor de bezoekers die in de ochtend kwamen was er nog een leuke extra bezienswaardigheid. Er kwam namelijk een helikopter van de Kustwacht overvliegen die een demonstratie gaf hoe een persoon op een varende reddingboot kan worden afgeleverd en weer worden opgehaald. Een spectaculair gezicht wat veel kijkers op het strand verleidde tot het maken van foto’s en filmpjes.

In het boothuis was het een gezellig komen en gaan van donateurs en andere belangstellenden. Jeff Devos van de Zeevis Vereniging Zandvoort was de hele dag aanwezig met zijn mobiele rookkast waarin makrelen werd gerookt. Een deel van de opbrengst van de verkoop van deze makrelen was bestemd voor de KNRM. Aan het eind van de middag bleek dat het € 201 voor de KNRM heeft opgeleverd. Daarnaast konden er weer een aantal nieuwe donateurs worden verwelkomd.

Al met al een prachtige open dag die zowel voor de KNRM als de bezoekers zeer geslaagd is geweest.

Bekijk de reportage gemaakt door Zandvoort Inside
Deel dit: