16 maart 2020

Reactie burgemeester op de nieuwe maatregelen

Maandagochtend belden wij met burgemeester David Moolenburgh. Hij gaf zijn eerste reactie op de nieuwe maatregelen die zondag zijn afgekondigd, zoals het sluiten van alle eet- en drinkgelegenheden en alle scholen.

“De maatregelen zijn niet voor niets. We zullen die echt op de voet moeten volgen. Het college is vanochtend al bijeen geweest om de ontstane situatie te bespreken. Gelukkig blijkt er in de samenleving dat er zaken goed worden opgepakt en dat men de ernst van de situatie beseft”, aldus burgemeester Moolenburgh.

“De basisscholen zijn dicht maar leerlingen van ouders die in cruciale beroepsgroepen werken, worden goed opgevangen op de plaats waar ze normaal gesproken naartoe zouden gaan. Dat alle voedsel-en drankverstrekkende bedrijven dicht moeten, is voor Zandvoort een enorme klap, zeg maar een dreun van jewelste. Ik verwacht wel dat deze branche vanuit Den Haag op de een of andere manier gecompenseerd zal worden.”

Het gaat natuurlijk niet alleen over de horeca, want ook de toeleveringsbedrijven worden hard geraakt. 60% van de Zandvoortse beroepsbevolking is afhankelijk van de horeca; ze gaan een harde tijd tegemoet.

De burgemeester staat in nauw contact met de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) en heeft maandagmiddag overleg met zijn ambtsgenoten in de regio Zuid-Kennemerland. “De sluitingsregels zijn duidelijk alleen is er geen duidelijkheid over het halen of brengen van maaltijden. Die richtlijnen verwacht ik vanmiddag”, aldus de burgemeester.

Deel dit: