1 juli 2021

Raymond van Haeften lijsttrekker voor D66 Zandvoort

D66 Zandvoort-Bentveld heeft donderdagavond bekend gemaakt dat Raymond van Haeften door de leden is gekozen tot lijsttrekker van de partij. Er was geen tegenkandidaat, waardoor de leden voor of tegen hem konden stemmen.

De lokale afdeling van D66 telt 31 leden. Daarvan hebben 18 leden meegedaan aan de online stemming en zij kozen unaniem voor Van Haeften, die momenteel namens D66 wethouder is in Zandvoort.

In juli 2020 volgde Van Haeften Gerard Kuipers op als wethouder, die eerder na een politiek geschil op verzoek van de partij was opgestapt. Onlangs heeft hij opnieuw een jaar compensatie gekregen voor het feit dat hij niet in Zandvoort woonachtig is, maar Van Haeften heeft aangekondigd dat hij binnenkort naar Zandvoort zal verhuizen.

In het afgelopen jaar heeft Van Haeften zich als wethouder constructief ingezet voor Zandvoort en volgens de partijleden van D66 is hij de ideale man om de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 mee in te gaan. Van Haeften: “Ik ben trots dat de leden mij het vertrouwen hebben gegeven om de kar te trekken. We gaan nu samen op weg naar een mooie campagne en verkiezingsuitslag.”

De nieuwe lijsttrekker heeft een duidelijke boodschap: “We hebben met D66 het afgelopen jaar, ondanks politieke weerstand en bestuurlijke crisis, veel bereikt voor Zandvoort. Maar mijn ambitie is groter, zeker nu Zandvoort op het punt staat de coronacrisis achter zich te laten en we de toekomst van onze badplaats opnieuw vorm kunnen geven met optimisme en met integere en progressieve politiek.”

Deel dit: