3 februari 2021

Raadhuis kleurt paars tijdens Wereld Kanker Dag

Nederland kleurt paars tijdens  Wereld Kanker Dag op donderdag 4 februari. Overal op de wereld worden dan markante gebouwen paars verlicht, zo ook het Zandvoortse raadhuis. Ook zullen op deze dag duizenden mensen in Nederland een paars lintje van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds dragen met de boodschap ‘Kanker draag je niet alleen’.

Al de hele winter kleurt het dak van het raadhuis alle kleuren van de regenboog, dankzij een aantal ledlampen die zijn aangelegd door het Zandvoortse bedrijf NOP Productions. De gemeente wil hiermee wat vrolijkheid geven aan het door corona wat sobere straatbeeld. Het Zandvoortse geel-blauw wordt afgewisseld met allerlei fraaie kleurencombinaties. In december stond de verlichting in het teken van

Vooral dit jaar is het dragen van het paarse lintje op Wereld Kanker Dag extra bijzonder. Het coronavirus heeft enorme impact op iedereen in Nederland, maar vooral op kwetsbare personen zoals kankerpatiënten. Het is daarom extra belangrijk om op Wereld Kanker Dag aandacht te vragen voor mensen die met deze ziekte te maken hebben. Het lintje wordt gedragen als steunbetuiging en eerbetoon aan iedereen die geraakt is door kanker.

Kanker draag je niet alleen
Veel mensen dragen het lintje ook uit dankbaarheid aan iedereen die er voor hen was in moeilijke tijden vanwege kanker. Kanker raakt niet alleen de persoon die de diagnose krijgt, maar ook de naasten. Donderdag zullen deelnemers aan de campagne hun foto’s met het lintje, en hun motivatie om mee te doen, delen op de Facebookpagina van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Deel dit: