8 april 2021

Raad van Advies speelt belangrijke rol bij side events Formule 1

Stichting Zandvoort Beyond, die verantwoordelijk is voor de dorpsactiviteiten rondom de Dutch Grand Prix in september, de zogenoemde side events, is compleet. Donderdag is bekend gemaakt wie zitting nemen in de Raad van Advies. Eerder was al de Raad van Toezicht benoemd en is er een directeur-bestuurder aangesteld.

Wethouder Raymond van Haeften, met de Formule 1 in zijn portefeuille, maakte tijdens de commissievergadering van afgelopen dinsdag bekend dat de samenstelling rond is. De Raad van advies bestaat uit de volgende acht leden:

– Robert van Overdijk – Directeur F1 Heineken Dutch Grand Prix
– Adam Elzakalai – Bestuur Zandvoort Marketing
– Raymond van Haeften – Wethouder gemeente Zandvoort
– Ferry Verbrugge – Ondernemer / Pole Position Zandvoort
– Dagmar Daniels-Gielens – General Manager NH Hotel Zandvoort
– Jan van den Hurk – Ondernemer / Rapa Nui Zandvoort
– Quirine Kamphuisen – Directeur bestuurder Noordwijk Marketing
– Jack Plooij – Autosportjournalist en F1 Expert / Ziggo Sport

In een persbericht wordt toegelicht wat de rol is van de Raad van Advies: “Het is een overlegorgaan waar ondernemend Zandvoort, in de breedste zin van het woord, in vertegenwoordigd is. De raad kan gevraagd en ongevraagd meedenken over de kansen die bestaan en ontstaan voor de Gemeente Zandvoort en omliggende gemeenten, als gevolg van de organisatie van de F1 Heineken Dutch Grand Prix.”

Raad van Toezicht

Twee weken geleden waren al de leden van de Raad van Toezicht bekend gemaakt: Joke Geldhof (voormalig gedeputeerde Provincie Noord-Holland), Mohlad Hassan (ondernemer) en Michiel van Duijvendijk, eveneens een ondernemer nemen zitting in deze raad. Zij zullen waken over de processen van de Stichting Side Events, die geleid wordt door directeur-bestuurder Sander ten Bosch.

Stichting Side Events is een initiatief van de gemeente Zandvoort, de organisatie van de Dutch Grand Prix en Zandvoort Marketing. Door intensieve samenwerking tussen het hoofdevent en het side events festival ontstaat een unieke situatie waarbij de activiteiten niet alleen op het circuit zullen plaatsvinden maar ook in Zandvoort zelf en in de omliggende gemeenten.

Deel dit: