12 mei 2021

Provincie toch naar de rechter om extra toegangsweg circuit

De provincie heeft besloten om toch de gang naar de rechter te maken om het gebruik van de veelbesproken extra toegangsweg naar het circuit te beperken. Er is lang met het college van Zandvoort over gediscussieerd, maar de partijen zijn er naar nu blijkt niet samen uit gekomen.

In aanloop naar de Formule 1 die in mei 2020 zou plaatsvinden, is op kosten van gemeente Zandvoort een extra toegangsweg aangelegd vanaf de (provinciale) busbaan op de Boulevard Barnaart tot de nieuwe tunnel onder de racebaan door. Deze weg is bedoeld om te worden gebruikt voor het aan en afvoeren van bezoekers en voor leveranciers en hulpdiensten. De gemeente heeft toegezegd dat het circuit deze weg, onder voorwaarden, maximaal 50 keer per jaar mag gebruiken.

De provincie was vooraf om advies gevraagd. Dit advies is wat verkeersveiligheid betreft op wezenlijke punten niet opgevolgd. Zo vindt de provincie dat er een volwaardige kruising moet worden aangelegd om de toegangsweg aan de busbaan te verbinden, maar de gemeente denkt dat het met de inzet van verkeersregelaars veilig genoeg is.

Gedeputeerde Staten hadden eerder al bij de bestuursrechter beroep tegen de vergunning ingesteld. Daarna hebben de provincie en het college geprobeerd tot overeenstemming te komen maar dat blijkt niet te zijn gelukt. Daarom heeft de provincie nu besloten om de procedure bij de rechter te hervatten.

Deel dit: