15 januari 2022

Protestactie Zandvoortse horeca groot succes

Talloze dorpsgenoten gaven zaterdagmiddag gehoor aan de oproep ‘om een terrasje te pakken’ en trotseerden de waterkou om de Zandvoortse horecaondernemers een hart onder de riem te steken. Klokslag 13.00 uur stonden er al rijen voor de takeaways en klonk Lee Towers vanaf de terrassen en uit solidaire winkels met ‘You’ll never walk alone’ om de Zandvoortse saamhorigheid te onderstrepen.

De symbolische actie duurt tot 17.00 uur en is een initiatief van de Zandvoortse ondernemerskoepel OBZ en in nauwe samenspraak met burgemeester David Moolenburgh tot stand gekomen. Hij verwacht veel van de motie die unaniem werd aangenomen door de ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om meer mogelijk te maken. “Gecontroleerde openstelling moet kunnen. Als 100 procent van de burgemeesters dat onderschrijft dan kan Den Haag daar toch niet ongevoelig voor blijven”, aldus Moolenburgh.

De actie viel samen met de heropening van niet essentiële winkels, waardoor er een sfeer en straatbeeld ontstond wat deed denken aan betere tijden. Alle hoop is nu gevestigd op 25 januari, wanneer de regering naar verwachting nieuwe versoepelingen bekend zal maken. In de Zandvoortse Courant van donderdag 20 januari leest u meer over het verloop van de protestactie.

Om 13.00 uur stond er bij diverse takeaways een flinke rij
Deel dit: