30 juli 2021

Protestactie in Zandvoort tegen pelsrobbenjacht

In Namibië worden ieder jaar tienduizenden pelsrobben afgeslacht voor hun vacht. Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren organiseert zaterdag 31 juli een stil protest in Zandvoort om hier aandacht voor te vragen.

Tussen 14.00 en 15.30 uur staat Bont voor Dieren met een silent protest op het Badhuisplein naast Holland Casino om te protesteren tegen de Namibische pelsrobbenjacht. De actievoerders, die zichzelf ‘bontgenoten’ noemen, zullen zwijgend borden hooghouden met diverse afbeeldingen die zich uitspreken tegen de jacht. De actievoerders praten niet met voorbijgangers, maar medewerkers van Bont voor Dieren zullen wel met geïnteresseerden in gesprek gaan en onder andere vragen of zij ook een protestmail willen sturen naar het Namibische ministerie van Visserij.

Bont voor Dieren protesteert tegen de jacht, omdat er tussen juli en december maar liefst tot 60.000 Kaapse pelsrobben mogen worden gedood voor hun vacht. De pups worden in de vroege ochtend bijeen gedreven op het strand en daar vervolgens op brute wijze gedood met knuppels. De vachten worden met name geëxporteerd naar China en Hongkong.

Klik hier voor meer informatie over de campagne.

Deel dit: