11 september 2022

Prachtige dag voor een monumentenwandeling

Dit weekend zijn de Nationale Open Monumentendagen. Ook in Zandvoort wordt dit weekend aandacht besteed aan de monumentale gebouwen in het dorp. Zaterdagochtend werd de aftrap gegeven door burgemeester Fic Tief, in bijzijn van cultuurwethouder Gert-Jan Bluijs en oud-burgemeester Rob van der Heijden. Ook vandaag, zondag, kan een wandelroute worden gelopen langs Zandvoortse monumentale panden.

Tegen het decor van de Agatha kerk sprak wethouder Bluijs de aanwezigen toe. Hij gaf een toelichting op wat dit weekend allemaal te doen is. Zo staat de Haarlemmerstraat, met meerdere monumentale verandawoningen, dit weekend centraal. Daarnaast heeft Zandvoort nog meer mooie oude panden zoals de Agatha kerk, het stationsgebouw en het raadhuis.

Kunstenaar Fred Rosenhart dook in de rol als burgemeester Fic Tief en las een gedicht voor over ‘mooi Zandvoort’. Daarna oud-burgemeester van Zandvoort Van der Heijden een korte lezing over het ambt van burgemeester door de jaren heen.

De bijeenkomst werd afgesloten met de presentatie van een prachtig boekwerk met een monumentenroute die je al wandelend langs vele prachtige oude gebouwen leidt.

Bij boekwerk is ook vandaag (zondag) gratis op te halen bij het Zandvoorts Museum, vanwaar de wandelroute meteen kan worden gestart.

Deel dit: