24 mei 2022

Positief gevoel bij Sportronde Zandvoort

Afgelopen zondag werd voor de tweede keer Sportronde Zandvoort georganiseerd. Iedereen, van groot tot klein, kreeg de kans kennis te maken met de vele sportmogelijkheden die er in Zandvoort zijn. Er waren activiteiten op de hockeyvelden, in de Korver sporthal, bij enkele sportscholen en op het strand.

Dit evenement werd georganiseerd door Team Sportservice Zandvoort. Dat is het lokale sportloket voor de gemeente Zandvoort die inwoners op sportgebied adviseert en begeleidt. Woordvoerster Ilonka was tevreden over de opkomst: “We hadden dit keer meer deelnemers dan vorig jaar. Daar hielp het mooie weer zeker aan mee.”

Op het Duintjesveld, waar een groot aantal activiteiten plaatsvond, kwamen veel kinderen en hun ouders kijken wat er allemaal te doen was. Hiervoor werden op scholen flyers uitgedeeld met daarop een stempelkaart. Kinderen die mee hadden gedaan aan de verschillende activiteiten kregen bij een volle kaart een presentje en dat werkte goed.  

Zo waren er op het hockeyveld demonstraties, er konden spelletjes worden gespeeld en bij de sporthal kon je de Bellicon trampolines uitproberen. Binnen in de Korverhal lieten vrijwilligers van basketbalclub The Lions zien hoe leuk deze sport is. Ook hier waren veel kinderen die konden proeven van dit balspel. Wedstrijdsecretaris Carla wees op de mogelijkheid voor ouderen om mee te doen aan Walking Basketbal. Daarbij wordt in slow motion een partijtje gespeeld. Leuk om te doen en je bent toch in beweging.

Ook sportaanbieders elders in het dorp, zoals Buddha Gym, The Fit Academy en Health Club Zandvoort hadden volgens Ilonka extra aanloop van mensen die kwamen informeren naar de sportmogelijkheden.

Maar Ilonka constateerde ook dat het moeilijk is om verenigingen mee te laten doen aan dit sportevenement: Het grote probleem blijkt het vinden van voldoende vrijwilligers. “Toch kijken we positief terug op de sportronde Zandvoort. Het is een kwestie van een lange adem om mensen zover te krijgen dat ze gaan meedoen, bewegen en sporten. En daar willen we als Team Sportservice graag bij helpen. Daarom gaan we ook zeker volgend jaar weer een Sportronde houden.”

Deel dit: