16 juni 2021

Pop up museum in oude gedeelte raadhuis

In het leegstaande gedeelte van het raadhuis komt vanaf juli een pop up museum. De zeer bijzondere collectie oude grammofoons van de Zandvoortse verzamelaar Jelle Attema zal worden tentoongesteld in het ‘oude gedeelte’ van het historische gebouw. De verwachting is dat deze bijzondere expositie zowel een breed nationaal publiek als buitenlandse toeristen trekt.

Attema’s verzameling is beslist uniek te noemen. Er zijn juweeltjes bij, zo is er een model van de allereerste tinfoliefonograaf van Edison en tientallen versies van Nipper, het bekende witte hondje dat luistert naar de stem van zijn baas (His Masters Voice). Er zijn ook voorlopers van de jukebox te bezichtigen en sommige geluidsdragers zijn ook te beluisteren.

“De prachtige collectie met geluidsdragers vanaf bouwjaar 1877(!)wordt een geweldige publiekstrekker”, aldus Hilly Jansen, die als directeur van het Zandvoorts Museum de regie voert. De bedoeling is dat het pop up museum in juli de deuren kan openen en dan tot circa eind 2023 te bezoeken zal zijn.

Deel dit: