16 juni 2021

Politie massaal uitgerukt voor vechtpartij op strand

Woensdagavond heeft een grote groep jongeren uit Amsterdam voor flinke overlast gezorgd op het strand en de boulevard. De politie rukte massaal uit om de groep raddraaiers in bedwang te houden en uiteindelijk terug naar Amsterdam te sturen.

De jongeren gedroegen zich intimiderend en zochten ruzie met diverse badgasten op het drukke strand. Rond 20.00 uur ontstond er een vechtpartij tussen strandgangers en een groepje jonge raddraaiers uit Amsterdam West. Die werden al snel geholpen door stadsgenoten en op een gegeven moment was het raak; er ontstond een vechtpartij van ongeveer 200 personen.

Niet minder dan 17 politievoertuigen, meerdere ruiters te paard en bikers stonden op de Boulevard de Favauge geparkeerd en te wachten op een bevel om in actie te komen. Toen rond 20.30 uur de vlam in de pan sloeg, besloot de politie in linie het strand schoon te vegen. Daarbij werd de politie bekogeld met flesjes. Bij de vechtpartij zijn twee personen dermate gewond geraakt dat zij door een ambulance naar een ziekenhuis moesten worden gebracht.

De groep Amsterdammers, waarvan de meesten met de trein naar Zandvoort waren gekomen, werd onder dwang naar het station gedirigeerd en nadat alle identiteitsbewijzen waren genoteerd per trein afgevoerd naar de hoofdstad. Zover bekend is er slechts één persoon gearresteerd.

Foto’s van Irma de Jong-van Middelkoop:

Deel dit: