19 april 2021

Poffertjes voor bewoners A.G. Bodaan

Hoe kan je nieuwe medewerkers opleiden voor het werk tijdens de komende zomer? Dat was de vraag die Pieter van Zwieten, exploitant van de Goudse Stroopwafel aan het Raadhuisplein, zich stelde. Het antwoord daarop vond hij in de Bodaan.

Komende zomer verwacht de ondernemer weer heel veel oudhollandse poffertjes te kunnen verkopen. Hiervoor heeft hij nieuwe medewerkers aangetrokken en die moeten worden klaargestoomd voor het grote werk in een druk Zandvoorts centrum. Om ze in te werken bedacht hij een plan.

Want wat poffertjes maken betreft geldt: oefening baart kunst. “Als we ze allemaal zelf zouden moeten opeten worden we tonnetjerond en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Toen kreeg ik een leuk idee: we gaan poffertjes maken voor de bewoners van A.G. Bodaan in Bentveld. En laten we ze dan niet alleen uitdelen maar ook daar terplekke bakken. Hoe leuk is dat?”, vertelde Van Zwieten. En zo geschiedde.

Vorige week donderdag gaven Pieter van Zwieten en drie van zijn nieuwe medewerkers acte de présence op het binnenterras van het verzorgingstehuis. Er werd flink op los gebakken en de ruim 70 inwoners lieten het zich goed smaken. Zo werd het nuttige met het aangename gecombineerd.

Deel dit: