13 augustus 2020

Pilot met ‘clean teams’ gestart

Woensdag 12 augustus is de gemeente gestart met een pilot om tijdens drukke stranddagen zogenaamde ‘clean teams’ in te zetten. In samenwerking met Spaarnelanden gaan de teams op het strand zwerfafval opruimen en bezoekers bewust maken van hun ‘afvalgedrag’. Ook delen zij papieren afvalzakjes uit aan bezoekers die daar gebruik van willen maken.

De clean teams zijn tot en met zondag 16 augustus op het strand (en boulevard) aanwezig, vooral op het gedeelte tussen het Badhuisplein en het NS station. Ze zijn te herkennen aan de vrolijke sombrero’s en Zandvoort Marketing T-shirts. Als deze pilot goed uitpakt worden de clean teams, die al een succes zijn in o.a. Haarlem, Leiden en Amsterdam, vaker ingezet. Burgemeester David Moolenburgh en de wethouders Ellen Verheij en Raymond van Haeften waren woensdag aanwezig bij de start.

Op zaterdag 15 augustus heeft stichting De Noordzee een Beach Clean Up op het noordelijke deel van het Zandvoortse strand. De clean teams van de gemeente zijn dan alleen op het zuidelijke deel van het strand aanwezig.

Deel dit: