4 december 2020

Petitie voor behoud van manege in Bentveld

Donderdagmiddag heeft een delegatie van Belangengroep Ruiters Bentveld e.o. burgemeester Moolenburgh een petitie aangeboden tegen de voorgenomen wijziging van Bestemmingsplan Bentveld. De actie werd kracht bijgezet door de aanwezigheid van vier meegereisde ruiters en paarden, waaronder vanzelfsprekend ook een witte schimmel.

Onlangs besloot het college tot de wijziging van het bestemmingsplan en maakte daarmee tot groot verdriet van honderden gebruikers en ook omwonenden de weg vrij voor herontwikkeling van het fraai gelegen perceel waar nu manege Stal De Naaldenhof is gevestigd. Dat kan betekenen dat de manege uiterlijk in 2028 ophoudt te bestaan.

Uit handen van Anja Bak nam de burgemeester de petitie met ruim 2.300 handtekeningen in ontvangst. Daarbij toonde hij begrip voor de actievoerders, raadde hen aan om begin volgend jaar in te komen spreken bij de behandeling van het bestemmingsplan en erkende dat het aantal handtekeningen ‘aanzienlijk’ was. Wel tekende hij aan dat veel gebruikers van de manege van buiten de gemeente Zandvoort afkomstig zijn.

De voorgenomen wijziging van het bestemmingsplan is tot stand gekomen op verzoek van de eigenaar van de grond, die er vijf vrijstaande villa’s wil realiseren. In de krant van donderdag 10 december leest u meer over de onrust rond Stal De Naaldenhof.

Deel dit: