12 februari 2021

Parkeerterreinen mogelijk opnieuw gesloten

Mocht het komend weekend opnieuw druk worden in Zandvoort, dan zal de gemeente wederom bepaalde parkeerplaatsen gaan afsluiten. Ook zal worden gehandhaafd op het naleven van de coronaregels.

De weersvoorspelling voor komende dagen is een blauwe lucht met een winters zonnetje en weinig wind. Met deze ingrediënten zou het weer eens zeer druk kunnen worden op het strand en in de duinen. De gemeente is waakzaam en zal parkeerterreinen die snel vol raken, met name die bij de Amsterdamse Waterleidingduinen, afsluiten.  Vorige weekenden gebeurde dat ook al.

De hele dag zullen verkeersregelaars en toezichthouders bij de rotonde bij Nieuw Unicum aanwezig om de drukte te monitoren. Met borden zal worden aangegeven dat parkeren in de berm niet is toegestaan en dat hierop zal worden gehandhaafd.

Tevens kondigt de gemeente aan dat op de boulevard en alle andere plekken waar het in het dorp druk is, zal worden gehandhaafd op naleving van de coronaregels. Dit geldt met name bij de take-aways, de parkeerplaatsen, viskramen en de uitgiftepunten op het strand.

De grootste drukte wordt verwacht op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Deel dit: