12 maart 2020

Oud-wethouder Gerard Kuipers aan de slag in Hilversum

Zandvoorts voormalig D66-wethouder Gerard Kuipers gaat aan de slag in Hilversum. Daar volgt hij Wimar Jaeger op als wethouder voor Media. Volgende week gaat Kuipers aan de slag met als een van de belangrijkste taken, Hilversum als mediastad verder te ontwikkelen.

Gerard Kuipers wordt volgende week tijdens een extra raadsvergadering voorgedragen aan de gemeenteraad. D66-fractievoorzitter Annemarie den Daas is blij met de opvolger van de vorige week afgezwaaide Wimar Jaeger. Daas zegt dat Kuipers ervaring heeft met portefeuilles economie, regio, toerisme en de MRA, de Metropoolregio Amsterdam. Zij vindt dat mede door zijn inzet Zandvoort weer haar allure en internationale aantrekkingskracht terugkreeg.

Kuipers trad in Zandvoort noodgedwongen af na een integriteitskwestie over zijn collega wethouder Joop Berendsen. Toen die aanbeef, trok D66 haar wethouder, Kuipers dus, terug. De D66-wethouder was op dat moment op vakantie, maar respecteerde de beslissing van zijn fractie. Sinds 2018 was Kuipers wethouder-af, maar nu kan hij dus aan de slag in de mediastad Hilversum.

Installatie
Kuipers is door de gemeentelijke screening gekomen en zal volgende week woensdag in een extra raadsvergadering worden voorgedragen aan de gemeenteraad van Hilversum. Deze moet nog stemmen over de aanstelling van de oud-wethouder van Zandvoort, maar gezien het feit dat de coalitie onverdeeld positief is over deze kandidaat, is dat een gelopen race.

Deel dit: