5 mei 2021

Organisatie Dutch Grand Prix houdt maandag digitale informatieavond

Vorig jaar organiseerde de gemeente samen met organisator Dutch Grand Prix (DGP) een aantal informatieavonden om de bewoners en ondernemers op de hoogte te brengen van alle plannen. We weten echter allemaal wat er gebeurde; helemaal niets… de eerste Zandvoortse Grand Prix na 35 jaren ging niet door en werd verschoven naar 5 september 2021. Al is er niet veel veranderd ten opzichte van vorig jaar, wil DGP toch opnieuw een aantal bewonersavonden organiseren, zij het digitaal.

De eerste informatieavond is komende maandag 10 mei tussen 19.30 uur en 21.00 uur. Je moet je daar wel voor aanmelden maar dat is simpel en gratis. Je krijgt dan vlak voor de avond een link waarmee je kunt inloggen en je kunt van tevoren of tijdens de meeting vragen stellen. “Ik zal niet bijster veel nieuwe informatie kunnen geven, er is ten opzichte van vorig jaar niet echt veel veranderd. Er is geen race geweest, maar alle draaiboeken lagen al klaar”, begint Robert van Overdijk, directeur van CM.com Circuit Zandvoort en directeur van organisator DGP. “Maar we willen wel de Zandvoorters en de bewoners uit de regio weer even attent maken op een aantal zaken.” Van Overdijk benoemt nadrukkelijk de bewoners uit de regio, want behalve een Zandvoorts feestje moet het tevens een feestje voor de regio worden.

Zonder publiek geen race

“Vooralsnog staat nog steeds 5 september gepland. Daar houden we ons aan vast. Zou het door corona en/of een besluit van de regering niet door kunnen gaan, dan is er in 2021 geen Heineken Formula 1 Dutch Grand Prix zonder publiek. Dat hebben we altijd gezegd en dat houden wij vol. Wij moeten onze eigen broek ophouden en hebben dus een hele andere situatie dan bijvoorbeeld Spa Francorchamps in België, waar de overheid financieel bijspringt”, gaat Van Overdijk verder. Voor wat betreft het doorgaan met publiek of niet is de organisatie waarschijnlijk afhankelijk van zoiets als een coronapaspoort dan wel een officieel document waaruit blijkt dat men minimaal één keer is gevaccineerd, of corona heeft gehad, dan heeft men namelijk antistoffen. “Dat is juridisch nog niet rond. Het wachten is op de Raad van State, daar moet de wetgeving vandaan komen. De regering verwachtte oorspronkelijk dat rond de eerste week van mei alles klaar zou zijn. Dat is bijgesteld naar half mei maar ik verwacht het niet eerder dan begin juni.”

Tip van de sluier over side events

Van Overdijk zal komende maandag een tip van de sluier lichten over de side events: “De Stichting Zandvoort Beyond gaat bewoners meenemen in de plannen van ondernemers en anderen rondom de side events. Naast activiteiten op het circuit gaan er uiteraard ook veel activiteiten in het dorp, op het strand en in de regio plaatsvinden. Dit om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk geprofiteerd kan worden van alle bezoekers die Zandvoort en omgeving aan doen.”

Alle benodigde vergunningen om de Grand Prix te kunnen organiseren, waaronder de Grade 1 licentie, waren vorig jaar al binnen. Alleen de evenementenvergunning voor dit jaar moet nog verkregen worden. Van Overdijk ziet dat met vertrouwen tegemoet, want die vergunning was vorig jaar uiteraard ook afgegeven. “We hebben in principe acht weken nodig om alles op te bouwen. Leveranciers staan echt te popelen om aan de slag te gaan. Tribunebouwers, technici, horecaleveranciers tot aan vrijwilligers, ze zijn allemaal apetrots dat ze een bijdrage mogen leveren aan het evenement.”

“We hebben er zin in. Wij zullen er klaar voor zijn!”, sluit Van Overdijk af. Aanmelden voor de informatieavond van komende maandag kan via deze link of scan deze QR code:

Deel dit: