13 mei 2020

OPZ wethouder Joop Berendsen dient zijn ontslag in

Wethouder Joop Berendsen (OPZ) heeft vanavond zijn ontslag aangeboden. Dat heeft hij middels een brief aan de gemeenteraad laten weten.

De wethouder, die namens de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) in het college zitting heeft, lichtte zijn besluit als volgt toe: “De afgelopen week is, door omstandigheden waarop ik nauwelijks tot geen invloed had, voor mij een situatie ontstaan waarin ik niet kan en wil functioneren. Een situatie die zeker niet in het belang is van Zandvoort, de Zandvoortse inwoners en de Zandvoortse ondernemers. Normaal al niet, maar zeker niet in deze coronacrisis tijd.” 

Berendsen gaat verder: “In het volle besef dat Zandvoort niet gediend is bij het lang voortduren van een onduidelijke situatie, neem ik deze voor mij moeilijke beslissing en hoop daarmee de weg vrij te maken voor een snelle bestuurlijke oplossing.” Berendsen is bereid om, mede gezien de moeilijke tijd waarin wij verkeren, zijn taken te blijven uitvoeren totdat er een opvolger is gevonden.

OPZ-fractievoorzitter Peter Kramer liet in een eerste reactie weten: “Wij als OPZ betreuren dat ten zeerste. Juist Joop was zeer betrokken bij Zandvoort maar vooral ook was hij zakelijk en een ‘recht door zee’ persoon. Juist dat laatste werd hem niet altijd in dank af genomen maar heeft ons als Zandvoort wel geholpen.”

Kramer: “De VVD heeft terecht vanuit de democratie de ‘stekker’ uit dit college getrokken. Jammer, maar wij als OPZ nemen onze verantwoordelijkheid. Wij zullen alles doen en of laten doen om Zandvoort weer een toekomst te geven in deze moeilijke periode.”

Deel dit: