23 augustus 2022

Opvanglocatie vanaf volgende week vol

De noodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne op het Curiedex terrein was aanvankelijk bedoeld voor 120 personen. Omdat achteraf is besloten om permanent accommodaties voor tien personen vrij te houden voor eventuele corona quarantaine, is er feitelijk plaats voor 110 personen.

Momenteel verblijven 55 Oekraïners in de opvang, maar daar komen er nog deze week 35 bij vanuit Haarlemmermeer. Vanaf volgende week zal de maximale capaciteit van 110 personen naar verwachting volledig worden benut.

Van de Oekraïners die thans in de opvang verblijven volgen alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar onderwijs en hebben de meeste volwassenen werk gevonden in onder meer de Zandvoortse horeca.

Tijdens het Formule 1 weekend wordt op het terrein naast de opvanglocatie ruimte geboden aan facilitaire diensten voor de organisatie van de Dutch Grand Prix (DGP). Er wordt gekeken of de Oekraïense bewoners tijdens de F1 een bijdrage kunnen leveren aan het facilitaire centrum van de DGP.

De opvanglocatie bestaat uit woonunits die zijn verspreid over vier complexen. Alle units beschikken over afsluitbare privé- en slaapruimten, gedeeld sanitair en een gemeenschappelijk lokaal. Daarnaast is er een groot paviljoen met wasmachines, gemeenschappelijke keukens en daarbij een royale eet- en verblijf- en ontmoetingsruimte.

Het terrein van de opvang is eigendom van PréWonen dat vergevorderde plannen heeft om er nieuwbouw te realiseren. Er is daarom afgesproken dat de opvang tot uiterlijk juni 2024 in gebruik blijft en de tijdelijke opvang heeft derhalve geen invloed op de planning van de woningbouwplannen op het terrein.

Deel dit: