28 februari 2022

Oproep om Zandvoortse vlag omgekeerd op te hangen

Onze columnist Roy Dongen riep vorige week op om uit solidariteit met de Oekraïense bevolking op 1 maart allemaal de Zandvoortse vlag uit te hangen. Nu duidelijk is dat Oekraïne sinds enkele dagen in oorlog is met Rusland, is zijn oproep nog sterker geworden. Daarom herhalen we hier graag nog eens de oproep van onze columnist:

“Laat heel Zandvoort geel en blauw kleuren om onze steun aan de bevolking van Oekraïne te laten zien. Laten we daar veel foto’s van maken en die plaatsen op de tijdelijke Facebookpagina: ‘Zandvoort Steunt Oekraine’. Daar kunnen we steunbetuigingen plaatsen, foto’s van ons geel met blauwe dorp en van inwoners met geel en blauwe kleding, berichten aan de bevolking van Oekraïne.

Natuurlijk kunnen wij hiermee niet de nabije toekomst veranderen. Maar we zullen een signaal van warmte en hoop afgeven aan hen die het zo hard nodig hebben. Uw columnist zal bij een succesvolle actie zorgen dat dit bij de Oekraïense media terecht komt en het resultaat aanbieden bij de ambassade van Oekraïne.

Ik heb mijn vlag al klaarliggen en hang deze uit op 1 maart voor de mensen in Oekraine. U toch ook?”

Heeft u geen Zandvoortse vlag? Ga dan naar Versteege’s IJzerhandel in de Pakveldstaat of IJzerhandel Zantvoort in de Swaluëstraat waar u deze voor een bescheiden bedrag kunt kopen.

Deel dit: