14 juli 2022

Opnieuw Madonnari Krijtkunst Festival

Op 23 juli vindt de tweede editie van het Madonnari Krijtkunst Festival plaats in Zandvoort. In de traditie van de Italiaanse straatschilders worden professionele kunstenaars en iedereen die het leuk vindt om te tekenen uitgenodigd om van 12.00 tot 17.00 uur op het Badhuisplein naast Holland Casino de straat op te fleuren.

Krijtkunst begon in de 16e eeuw in Italië toen kunstenaars in de straten van de stad hulde brachten aan de religieuze figuur Madonna. Deze kunstenaars werden ‘Madonnari’ genoemd. Vanuit Italië breidde deze kunstvorm zich uit en nu worden over de hele wereld pastelkrijtfestivals georganiseerd. De uit Amerika afkomstige Zandvoortse kunstenares Donna Corbani haalde het evenement vorig jaar naar Zandvoort.

Het festival is een perfecte gelegenheid om kennis te maken met deze krijtkunst. Onder begeleiding (Nederlands/Engels) van Donna Corbani kunnen tekenaars zich voor de beste plek van tevoren aanmelden. Deelname is net als het gebruik van krijt gratis. Aanmelden kan via donna@corbani.com of tel. 023 5712749. www.corbani.com 

Deel dit: