18 augustus 2021

Opening nieuwe atelier Marlène Sjerps

Komend weekend opent Marlène Sjerps haar nieuwe atelier in het Rode Kruisgebouw met een expositie met werk van haar leerlingen: prachtige beelden in allerlei soorten steen. Ook zullen er een aantal bronzen van Marlène zelf te bewonderen zijn.

Het raadsbesluit om de voormalige Mariaschool te gaan verbouwen naar dertien appartementen voor jongeren ging samen met het besluit om voor de huidige gebruikers adequate nieuwe werkruimte te vinden. Voor Marlène Sjerps betekende dit een nieuw atelier in het Rode Kruisgebouw. Deze week verhuist zij daarheen.

Marlène zegt superblij te zijn met deze oplossing in de kwestie die de gemoederen toch al zeker twintig jaar bezig houdt: “Ik heb in de 22 jaar dat ik in de Mariaschool werk de gemeenteraad drie of vier keer toegesproken. Elke keer als er een nieuwe wethouder werd geïnstalleerd kwam deze met nieuwe plannen voor de Mariaschool, zonder rekening te houden met de huidige gebruikers. Deze keer was het echter anders. Aan het raadsbesluit om eerst voor vervangende werkruimtes te zorgen werd door de wethouder voortvarend vervolg gegeven. Met als resultaat een win-win voor alle betrokkenen. Met voor mij een fantastische werkruimte waar ik ook vanaf september weer mijn cursussen beeldhouwen en boetseren kan geven.”

De expositie is 21 en 22 augustus van 12.00 tot 17.30 uur te bezichtigen in het Rode Kruisgebouw, Nicolaas Beetslaan 14 (in de steeg).

Deel dit: