13 maart 2020

Open brief burgemeester aan inwoners van Zandvoort

Burgemeester David Moolenburgh roept de Zandvoortse bevolking op om serieus met de situatie om te gaan maar ook om de rust te bewaren:

Beste inwoners,

Op donderdag 12 maart is een aantal maatregelen bekend gemaakt om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een van deze maatregelen is dat evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 deelnemers niet doorgaan tot en met 31 maart. Voor Zandvoort betekent dit dat veel geplande evenementen geen doorgang kunnen vinden. Zo heeft het Zandvoorts Museum haar deuren gesloten en zullen bijvoorbeeld theatervoorstellingen geen doorgang vinden.

Het is goed om te zien dat veel inwoners, ondernemers en organisaties in Zandvoort hun verantwoordelijkheid nemen. Zo hebben veel horecaondernemers hun ontvangsten aangepast en heeft welzijnsorganisatie Pluspunt een aantal activiteiten stopgezet. Wel hebben zij een oproep gedaan aan de inwoners om daar waar mogelijk extra hulp te bieden bij het begeleiden van ouderen en andere mensen met een broze gezondheid.

De dienstverlening van de gemeente gaat gewoon door, maar wel gericht op de noodzakelijke taken en producten. Samen met de Veiligheidsregio Kennemerland houden wij de situatie nauwlettend in de gaten. Daar waar nodig zal ik u informeren over eventuele aanvullende besluiten die nodig zijn.

Als uw burgemeester wil ik u vragen om de maatregelen goed door te nemen en te bedenken wat deze voor uzelf betekenen. In navolging van de oproep van premier Rutte roep ik u op niet te hamsteren. Juist hiermee veroorzaken we lege schappen en gebrek aan levensmiddelen. Alleen met elkaar kunnen we verspreiding van het virus tegen gaan.

In de periode van mijn burgemeesterschap heb ik gezien hoe betrokken Zandvoorters zijn en voor elkaar klaar staan. Ik ben er dan ook van overtuigd dat juist in deze periode binnen de gemeenschap nog meer met elkaar rekening zal worden gehouden en goed voor elkaar zal worden gezorgd, zeker voor ieders naasten met gezondheidsproblemen.

Uw burgemeester,

David Moolenburgh

Deel dit: