4 november 2021

Op zoek naar de wortels van de Nederrock

Woensdag 10 november van 20.00 tot 22.00 uur is er weer een nieuwe uitzending van De Krochten op ZFM Radio. Dit keer gaan presentatoren Pieter Trossèl en Pim Grooff samen met twee leden van de Haarlemse bluesband John the Revelator op zoek gaan naar de wortels van de Nederrock.

John the Revelator werd opgericht in 1970 en maakt nog steeds prachtige bluesmuziek. Aan de hand van hun verhalen nemen dorpsgenoot Charles van den Heuvel en Haarlemmer Tom Huissen ons mee op een reis langs meer dan 50 jaar John the Revelator.

Na een droomstart, met het winnen van het Loosdrecht Jazz concours in 1970 met bijbehorende tv registratie, is de band alleen maar beter en ‘bluessier’ geworden. Er volgden meerdere albums, veel tournees en veel (nieuwe) fans.

Nu, 50 jaar later, zijn de bandleden het niet rustiger aan gaan doen. Integendeel, op 19 december a.s. gaan ze er weer vol tegenaan na een lange tijd van niet mogen optreden. Met medewerking van Johnny Laporte (Barrelhouse) gaat de band een Peter Green’s Fleetwood Mac Special voor alle blues fans verzorgen.

Ben je benieuwd naar de verhalen en de muziek van John the Revelator, luister dan woensdagavond 10 november van 20.00 tot 22.00 uur naar De Krochten op ZFM.

Natuurlijk is dit programma, zoals altijd, te beluisteren via ZFM of via Tunein.

Deel dit: