30 maart 2020

Op berenjacht door Zandvoort

Op Facebook is een nieuwe landelijke actie gestart: de Berenjacht. Oorspronkelijk is het tijdens de coronacrisis overgewaaid vanuit Australië. Ook Zandvoort doet massaal mee, verspreid door het dorp staan er al ruim 300 beren (!) voor het raam.

De actie is geïnspireerd op het prentenboek ‘We gaan op berenjacht’. De bedoeling van de Berenjacht is dat ouders samen met hun kinderen een frisse neus kunnen halen. Met deze ludieke actie is een korte wandeling hartstikke leuk voor kinderen, want steeds binnen zitten is ook niet echt fijn.

Uiteraard is het niet de bedoeling in deze corona situatie dat het wandelen in groepsverband gebeurt. Ga dus alleen met je eigen gezin een rondje wandelen en mocht je een ander wandelend gezin tegenkomen houdt dan de gepaste afstand. 

Zet neer die beer
Iedereen kan en mag meedoen aan deze actie want hoe leuk is het als kinderen jouw beer vinden? Dus plaats een knuffelbeer achter het raam of verzin een leuke zichtbare plek. Geef op de Facebookpagina ‘Berenjacht Zandvoort’ aan waar jouw beer staat, alleen de straatnaam dus zonder huisnummer. Zo weten de ouders welke route ze samen met de kinderen kunnen lopen. Dus beren klaar, starten maar!

Deel dit: