22 maart 2020

Ook snackbars op het Kerkplein gesloten

Naast de venters en standplaatshouders die vandaag (zondag) niet uit zullen rijden, hebben ook de eigenaren van de snackbars op het Kerkplein besloten vandaag niet open te gaan voor niet-Zandvoorters; er zal dus geen afhaalservice zijn. Wel kan men, alleen op adressen in Zandvoort, snacks en friet van Het Plein en de FEBO laten bezorgen.

Burgemeester David Moolenburgh heeft gisteren een oproep aan Nederland gedaan om vandaag niet naar Zandvoort te komen. De venters en standplaatshouders heeft hij op één lijn gekregen: ze rijden vandaag niet uit om misstanden als gisteren (zaterdag) te voorkomen. Toen was het dermate druk dat zich rijen vormden voor de kramen van de ondernemers. Normaal gesproken geen probleem maar nu wel. De minimale afstand van 1,5 meter van elkaar werd niet in acht genomen. Vandaag doen ook de die snackbars op het Kerkplein mee met de venters en standplaatshouders. Ook zij willen een situatie als zaterdag niet meer meemaken.

“Voor een patatje hoef je vandaag niet naar Zandvoort te komen. Snackbar Het Plein en de FEBO, op het Kerkplein, zullen alleen bij adressen in Zandvoort bezorgen. “Wij, Het Plein en FEBO doen dat tussen 12.00 uur en 20.00 uur. Je kunt dus bellen om een bestelling op te geven, dan komen wij dat zo snel mogelijk naar je brengen, maar alleen in Zandvoort!”, meldt Robert Slag op de Facebookpagina van Het Plein en de FEBO. Friture d’Anvers gaat niet bezorgen. “Ik heb geen mogelijkheden om te bezorgen”, aldus eigenaar John Eggengoor.

Deel dit: