10 januari 2022

Ontdek hoe ‘Beeldig’ Zandvoort is!

Ondanks de verplichte sluiting zitten de vrijwilligers van het Zandvoorts Museum niet stil en zijn ze hard aan het werk om de nieuwe tentoonstelling met sculpturale kunst in te richten. Onder voorbehoud is de tentoonstelling ‘Beelden in Zandvoort’ vanaf 21 januari tot 26 juni te bezichtigen.  

Het museum wordt ingericht met betoverende, grote sculpturen en installaties van diverse kunstenaars die zich lieten inspireren door Zandvoort. De strijd tussen natuur en stedelijkheid is een belangrijke rode draad in al deze kunstwerken. De sculpturen zijn qua technieken en materialen zeer divers.

De deelnemende kunstenaars zijn: Pim Palsgraaf, Marjolijn Mandersloot, Betty Disco, Miriam van der Linden, Paul de Reus, Herman Lamers, Midas Zwaan, Rob Chevallier, Ralph Lambertz en Marlène Sjerps. Alle tien zijn landelijk bekend en hebben een indrukwekkende tentoonstellingslijst op hun website staan.

Kees Verkade

Als eerbetoon aan de gerenommeerde beeldhouwer en jarenlang plaatsgenoot Kees Verkade staat op de boulevard een buitententoonstelling. In de bekende grote lijsten presenteert het museum fotowerk, tekeningen, verhalen en gedichten van de beginperiode van Verkade als kunstenaar in Zandvoort.

Culturele wandeling

Op de eerste verdieping van het museum bevindt zich de museumzaal waar een overzicht is van alle sculpturen van de Zandvoortse buitenbeeldroute met informatie over de makers. Gelijktijdig met de nieuwe tentoonstelling kunt u met de nieuwe versie van de buitenbeeldroute, met fotowerk van de beelden, uitleg en plattegrond, een bezoek aan het museum combineren met een culturele wandeling door Zandvoort. De route is te koop bij het museum of gratis te downloaden.

Workshops en andere culturele randactiviteiten

Alles is afhankelijk van de coronamaatregelen echter er worden in deze periode ook educatieve workshops, lezingen en rondleidingen (met of zonder gids) aangeboden. Eén van de workshops is bijvoorbeeld een kennismaking met beeldhouwen in het atelier van de Zandvoortse beeldende kunstenares Marlène Sjerps.

Het Zandvoorts Museum, gevestigd aan de Swaluestraat 1, is vanaf de heropening van de musea woensdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: 023-2050972 of www.zandvoortsmuseum.nl.

Deel dit: