2 oktober 2021

Ontdek de wilde kant van Zandvoort

Oktober is de maand waarin de mannetjesherten in de duinen bronstig de strijd met elkaar aangaan in de hoop de vrouwtjes voor zich te winnen. Natuur op zijn puurst. Om dit met eigen ogen te kunnen zien, organiseert Zandvoort Marketing deze maand diverse wildwandelingen.

In de Amsterdamse Waterleidingduinen leeft de grootste populatie damherten van Nederland. Deze zijn het hele jaar door te zien, maar door de paartijd is een bezoek in oktober wel heel speciaal. Tijdens de wildwandeling van 1,5 à 2 uur loop je buiten de gebaande paden op zoek naar burlende en vechtende herten. De gids vertelt je onderweg alles over het gebied en het fascinerende paringsritueel. Tijdens de herfstvakantie worden speciale kinderwandelingen georganiseerd. Er is een beperkt aantal plekken voor de wandelingen. Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.zandvoortgoeswild.nl.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Behalve de damherten in de Waterleidingduinen, heeft Zandvoort ook andere bijzondere natuur te bieden. In het noorden grenst het dorp aan het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een prachtig natuurgebied met unieke bewoners. Denk bijvoorbeeld aan konikpaarden, Schotse hooglanders en wisenten, de Europese bizon. Tijdens de herfstvakantie kun je op unieke wijze kennis maken met dit gebied tijdens de Beleefweek in en rondom het Nationaal Park.

Zandvoort goes Wild

Naast de wildwandelingen naar de damherten, worden er in oktober ook diverse andere activiteiten georganiseerd die aansluiten bij het thema wild. Maak kennis met de (wild)watersporten golf- of kitesurfen. Of ga slippen op het circuit. Natuurlijk sluit je jouw dag af bij een van de 35 strandpaviljoens met een warme chocomel bij de open haard. Want het is alweer de laatste maand dat je de seizoenspaviljoens kunt bezoeken.

Wil je meer informatie over de wildwandelingen, watersport in Zandvoort en overige activiteiten in oktober? Kijk op www.zandvoortgoeswild.nl

Deel dit: