18 augustus 2021

Onmogelijk om iedereen tevreden te stellen

Woensdagmiddag heeft de organisatie van de Dutch Grand Prix bekend gemaakt wie helaas afvallen voor de race van 5 september. Nadat de overheid had bepaald dat slechts twee derde van het publiek aanwezig mag zijn, had de DGP-organisatie de haast onmogelijke taak om te bepalen wie wel en wie niet aanwezig kan zijn dit jaar.

Via een email werden alle tickethouders op de hoogte gebracht. Bij het toewijzen van de beschikbare tickets is onder meer gekeken naar de omstandigheden. Het bleek een zeer complexe puzzel waarbij veel verschillende factoren een rol speelden. Zo zijn de kaarten zonder vaste zitplaatsen sowieso niet meer toegestaan. Ook is geprobeerd om zoveel mogelijk groepen en families niet te splitsen. Daarnaast moest ook rekening worden houden met onder andere het veiligheids- en mobiliteitsplan rondom Zandvoort.

“Helaas zullen een flink aantal fans niet mogen komen. Dat is ongelofelijk vervelend, maar we hebben geen keuze. Gelukkig kunnen we deze fans wel beloven dat ze de volgende editie er vanzelfsprekend bij zijn”, aldus Sportief Directeur Jan Lammers. Voor de tickethouders die er deze editie niet bij kunnen zijn, blijft het ticket dus geldig voor de race in 2022. Wie dat niet wil, kan het geld terug krijgen.

Directeur Robert van Overdijk meldt dat ook gekeken is naar de belangen van de Zandvoortse ondernemers: “Ik vind dat we ook een verantwoordelijkheid hebben naar het dorp Zandvoort, de enige overheid die ons gesteund heeft. Dus we willen ook dat die economische spin-off in Zandvoort maximaal tot zijn recht komt.”

Deel dit: