21 april 2020

Online raadsvergadering noodgedwongen verdaagd

De online gehouden raadsvergadering van afgelopen dinsdag is niet echt goed uit de verf gekomen. Na de redelijk geslaagde commissievergadering van dinsdag 8 april, waren de verwachtingen hoog gespannen, echter de techniek liet behoorlijk te wensen over.

Vorige week vrijdag is met de hele raad proefgedraaid met het online vanuit huis vergaderen, en dat was naar behoren verlopen. Dinsdagavond echter was er in eerste instantie wel beeld, zei het schokkerig, maar geen geluid. Even later was er, heel kort, wel geluid maar weer geen beeld. Voorzitter burgemeester David Moolenburgh had wel de eerste paar agendapunten kunnen behandelen, maar niet in het openbaar hetgeen een raadsvergadering wel dient te zijn. Na een uur tevergeefs proberen restte voorzitter Moolenburgh niets anders dan de vergadering tot een later tijdstip te verdagen. Wat de nieuwe datum gaat worden, is nog onbekend.

De fout zou bij de firma NotuBiz liggen. NotuBiz verzorgt voor veel gemeenten in Nederland het digitaal in beeld en geluid brengen van de openbare politieke besluitvormingen. In deze crisistijd verzorgen zij de mogelijkheid voor de gemeenteraden in den lande om digitaal te kunnen vergaderen. Mogelijk waren er gisteren teveel vergaderingen, zodat de servers overbelast raakten.

Deel dit: