Zandvoorts kwartet drijvende krachten achter musicalspektakel ONE

Vier Zandvoortse creatievelingen zijn de drijvende krachten achter de nieuwe musical ONE, die eind november in première gaat en volgens de kenners een sensatie gaat worden. De musical is bedacht door Roel Pieters. Het is volgens hem het meest aansprekende liefdesverhaal ooit. “Een liefde zonder einde.” Roel is er al zo’n twintig jaar mee in de weer.

ONE is een geheel nieuwe theaterervaring. Het volledig bewegende decor, de visuele presentatie, de sensationele stunts van acrobaten en free runners en de magische muziek zijn de ingrediënten voor een onvergetelijke avond uit. Locatie is Studio’s Aalsmeer in Aalsmeer.

Er zijn maar liefst vier Zandvoorters betrokken bij deze productie. Rik Vodeb, Caspar Gerwen en Kees Rutgers jr. zijn er sinds een aantal jaren bij betrokken; Rik bewaakt het creatieve proces, Kees zorgt voor de operationele organisatie, Caspar is aangetrokken als adviseur en Penny Vos, die jarenlang succesvol was als opera- en musicalzangeres, treedt op als acting coach.

De Zandvoortse inbreng is heel belangrijk voor Roel: “Deze jongens hebben veel ervaring in de evenementenwereld en mede dankzij hen wordt ONE een heel bijzonder project. Rik, die ook commercieel manager is van de online ticketshop Eventim: “Dit wordt theater zoals je theater nog nooit hebt beleefd. Het publiek zit er midden in, alsof je in een film loopt. Door de nieuwste technieken gebeurt er van alles voor, achter en boven je. Voor Nederland is dit een primeur.”

Kees Rutgers jr. is de drijvende kracht achter de uitvoering van het geheel. Hij produceerde eerder shows voor o.a. Stage Entertainment, Studio 100, Het Nationale Opera en Ballet en werkte mee aan de organisatie van tal van andere grote publieksevenementen. Zo werkt hij op het moment ook mee aan de organisatie van de Grand Prix in zijn eigen dorp.

Penny Vos heeft in heel veel musicals gespeeld. Haar ervaring gebruikt ze nu voor het coachen van de cast. “Dit is heel wat anders dan zelf optreden, maar ik vind het geweldig om te doen”, vertelt ze. Caspar Gerwen, die jarenlang als directielid werkte voor Stage Entertainment en Holiday on Ice, is op de achtergrond aanwezig als adviseur, een belangrijke taak waar ze allemaal graag gebruik van maken. En dan is er natuurlijk een grote technische crew, onder leiding van Stano Kusik uit Slovenië, die als hij in Nederland is, ook in Zandvoort verblijft. Als ONE een succes wordt, komt Pieters, zo heeft hij aangekondigd, ook in Zandvoort wonen.

Allemaal zijn ze heel blij met de cast. De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door de ervaren musicalsoliste Nienke Latten. Soy Kroon, die in tal van Nederlandse tv-producties te zien was, speelt de arbeider en Edwin Jonker (o.a. uit GTST) is de koning. Het geheel moet tot een fantastische voorstelling worden gesmeed door de Amerikaanse topregisseur Bart Doerfler, die al meer producties maakte in Nederland en België. De muziek is gecomponeerd door Edwin Schimscheimer.

Om zijn dank aan de Zandvoortse kanjers te tonen wil Roel Pieters de hele Zandvoortse bevolking de gelegenheid bieden met een gratis rang-upgrade op rang 1 en 2 het werk van hun dorpsgenoten te komen bekijken in Studio’s Aalsmeer. Deze actie is exclusief voor lezers van de Zandvoortse Courant en loopt tot en met 31 augustus.

Klik hier om gebruik te maken van de vroegboekactie

Actievoorwaarden
– De actie start op donderdag 15-07-2021 en loopt tot en met zaterdag 31-08-2021.
– De vroegboekactie is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen of acties.
– De vroegboekactie houdt in dat de deelnemer bij een boeking en betaling van 1 (tot 4) tweede-rangsticket(s) één rang daarboven, dus eerste-rangsticket(s) ontvangt.
– De vroegboekactie houdt in dat de deelnemer bij een boeking en betaling van 1 (tot 4) eerste-rangsticket(s) één rang daarboven, dus premium ticket(s) ontvangt.

In het geval u een opmerking, vraag of klacht heeft kunt u contact opnemen met Eventim via 0900 – 1353. Bij deelname aan de actie verklaart de deelnemer akkoord te gaan met bovenstaande actievoorwaarden.