11 mei 2020

Ondernemers roepen op tot aanblijven van college

De vertrouwenscrisis in de Zandvoortse politiek hakt er in diverse geledingen van de samenleving behoorlijk in. De ondernemers wijzen vooral op de coronacrisis die, ook in Zandvoort, heel veel aandacht nodig heeft. Het college en de raad zouden daar alle tijd aan moeten besteden, niet aan ‘onderling gekrakeel’, zo klinkt het vanuit die hoek.

Namens de Zandvoortse ondernemers hebben vijf belangenverenigingen, met Ondernemersbelangen Zandvoort (OBZ) voorop, een brief geschreven waarin ze de politiek vragen om voortzetting van het huidige college.

Voorzitter van OBZ Dick Hulsebosch schrijft onder meer: “In deze weken van vechten voor het voortbestaan van vele bedrijven en behoud van voldoende werkgelegenheid in Zandvoort komt deze crisis zeer ongelegen. Met de wethouder (wethouder Ellen Verheij van Toerisme en Economie, red.) zijn wij hard aan het werk om de schade voor de bedrijven zo veel mogelijk te beperken. Namens de meerderheid van de verenigingen in de koepel (OBZ, red.) vraag ik u om het college niet te laten vertrekken. Dit werkt zeer contraproductief in de strijd tot overleven van veel van de Zandvoortse bedrijven. Wij werken goed samen met het college in deze moeilijke tijden.”

Als bijlage zijn soortgelijke brieven van de Vereniging van Strandpachters Zandvoort (VVSZ), Koninklijke Horeca (KHN) afdeling Zandvoort, Vereniging Bedrijventerrein Zandvoort (VBZ) en Ondernemersvereniging Zandvoort (OVZ) meegestuurd naar zowel de gemeenteraad als het college.

Deel dit: