12 februari 2020

Om de 5 minuten een trein naar station Zandvoort aan zee

Tijdens het weekend van 1 t/m 3 mei laten de Nederlandse Spoorwegen zeker elke 5 minuten in beide richtingen een trein rijden tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort. De NS verwacht in het Grand Prix-weekeinde per dag 50.000 extra reizigers naar Zandvoort. Om die goed op te vangen en op weg naar het circuit te helpen, worden honderden extra medewerkers ingezet.

Het andere perron moet net als dit perron worden

Het is voor het eerst dat de NS zo veel treinen op dezelfde lijn laat rijden. Nu rijden er twee treinen per uur naar Zandvoort. Het station heeft doorgaans ongeveer 5.700 in- en uitstappers per dag, meldt de NS. Het spoorbedrijf zal treinen laten rijden van en naar onze woonplaats zolang als het nodig is.

Er worden zogeheten Sprinter Light Trains ingezet omdat die een makkelijke in- en uitstap hebben. ProRail zorgt voor twee extra perrons op station Zandvoort en extra brede trappen om de stromen reizigers zo snel en goed mogelijk uit het station te krijgen. De NS wijst er wel op dat reizigers ondanks alle maatregelen bijvoorbeeld na de race wel rekening moeten houden met grote drukte rond het station en in de treinen.

De speciale dienstregeling tussen Amsterdam en Zandvoort geldt vanaf 07.00 uur ’s ochtends. Er kan nog geen laatste vertrektijd gegeven worden. De spoorwegovergangen in Zandvoort zullen het hele weekend gesloten zijn, waardoor Nieuw Noord moeilijk te bereiken zal zijn voor inwoners van Zandvoort Zuid.

Deel dit: