28 april 2022

Oekraïners opgevangen op Curiedex-terrein

De gemeente Zandvoort gaat 60 tijdelijke woonunits plaatsen op het voormalige Corodex-terrein en in de Curiedriehoek (beter bekend als het Curiedex-terrein). De noodopvang gaat plaats bieden aan ca. 120 vluchtelingen uit Oekraïne.

Tot nu toe worden Oekraïense vluchtelingen in Zandvoort opgevangen in hotels en bij particulieren. Daar komt nu dus een flinke locatie bij. De tijdelijke woningen worden zo snel mogelijk gebouwd. Wanneer de eerste bewoners er in kunnen is nog niet bekend. De samenstelling van de groep mensen die wordt opgevangen is gemengd, van gezinnen met kinderen tot alleenstaanden.

Deze mensen krijgen een eigen unit met basisvoorzieningen om te verblijven en er komt een ruimte voor algemeen gebruik op het terrein. Bewoners wonen zelfstandig, ze mogen werken en kinderen kunnen naar school. Afhankelijk van de ontwikkelingen in Oekraïne, kunnen ze hier langere tijd blijven wonen. De locatie blijft maximaal 24 maanden staan. De tijdelijke opvang heeft geen invloed op de planning van de woningbouwplannen op dit terrein.

Informatieavond

Het is hartverwarmend om te zien dat er zoveel Zandvoorters de Oekraïense vluchtelingen willen helpen. Als u hulp aan wil bieden kan dit via verschillende initiatieven in het dorp, kijk op zandvoort.nl/oekraine voor actuele informatie. Op maandag 9 mei organiseert de gemeente een inloopavond over de tijdelijke opvang op het Curiedex-terrein. U bent vanaf 19.45 uur welkom in de kantine van de brandweerkazerne aan de Linnaeusstraat 2.

Deel dit: