16 maart 2021

NS verlengt periode van inzet extra strandtreinen

NS gaat van april tot oktober extra strandtreinen laten rijden naar Zandvoort aan Zee. Dit geldt voor de weekenden en tijdens feest- en vakantiedagen dat er mooi weer wordt voorspeld.

Voorheen konden van juni tot september extra treinen worden ingezet tijdens weekenden en feest- en vakantiedagen dat er mooi weer wordt voorspeld. NS heeft aangekondigd deze mogelijkheid al in april te activeren en de periode te verlengen tot eind oktober. “Afgelopen jaren bleek dat er bij mooi voorjaarsweer al eerder structureel behoefte is aan extra strandtreinen, daar spelen we nu op in”, aldus een woordvoerder van NS.

Gedurende het hele jaar rijden er twee Sprinters per uur/per richting tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee. Daarnaast rijden sinds vorig jaar in juni, juli en augustus vier extra Sprinters per uur tussen Haarlem en Zandvoort. “Met ingang van dit voorjaar plannen we in weekenden, feest- en vakantiedagen in april, mei en september ook deze extra vier Sprinters in om bij mooi weer voldoende treinen te kunnen laten rijden. Gedurende de ochtend gaan er gefaseerd meer treinen rijden en in de loop van de avond bouwen we dit ook weer af.”

Inspelen op drukte
Vorig jaar is NS gestart met de Treinwijzer. Hierin kunnen reizigers vooraf hun reis aanmelden zodat ze inzicht krijgen in de verwachte drukte in de trein. “We rijden een dienstregeling met als uitgangspunt dat elke reiziger een zitplaats heeft conform de afspraken in het OV protocol van de overheid. Samen met gemeente, politie en de veiligheidsregio nemen we ook deze zomer maatregelen om te grote drukte te voorkomen. Zo kunnen we reizigers gedoseerd toelaten tot het perron zodat de treinen op tijd kunnen vertrekken”, legt de woordvoerder uit.

Deel dit: