29 december 2021

Nog een half jaar wachten op Nieuwjaarsreceptie

Hoe graag iedereen ook zin zal hebben om gezamenlijk te proosten op het nieuwe jaar; dat zal nog even niet in januari lukken. Als alternatief wordt de gezamenlijke Zandvoortse Nieuwjaarsreceptie verschoven naar juni 2022. Wel zal de burgemeester via een videoboodschap een Nieuwjaarstoespraak houden.

Een datum begin januari voor de Zandvoortse Nieuwjaarsreceptie was al een tijdje geleden vastgelegd en het organisatiecomité was ook al een aantal keer bijeengekomen. Maar toen in november de situatie rondom corona kantelde moesten de verwachtingen worden bijgesteld. Uiteindelijk is vorige week definitief besloten om de receptie in januari iet door te laten gaan.

Maar er was al in een vroeg stadium over een alternatief nagedacht en dat plan zal nu verder worden uitgewerkt. Het idee is om in juni, op of rond de langste dag -tevens het begin van de zomer- een grote receptie te houden. Daarbij zullen dan, net als tijdens de bekende en drukbezochte Zandvoortse Nieuwjaarsrecepties van de afgelopen jaren, allerlei Zandvoortse instanties zoals sport- en culturele verenigingen, hulpverleningen, stichtingen en andere non-profitorganisaties zich kunnen presenteren aan de gasten. Zodra het plan meer vorm krijgt zal het comité hiermee naar buiten komen.

1 januari 2022

Als alternatief voor de Zandvoortse Nieuwjaarsreceptie wordt op nieuwjaarsdag een videoboodschap uitgebracht. Hierin zal burgemeester David Moolenburgh zijn nieuwjaarspeech uitspreken. Deze video wordt op 1 januari om 12.00 uur onder andere op deze website gepubliceerd.

Deel dit: