16 oktober 2019

Kwartiermakers voor side-events Formule 1

Vorige week is bekend gemaakt dat Gielissen Events als overkoepelende vergunninghouder aangetrokken is voor de side-events van de Formule 1. Samen met hun partner Backbone International worden zij verantwoordelijk voor het totale ‘35-dagen’-programma. Om dit samen met de Zandvoortse ondernemers in goede banen te leiden zijn Janneke Oosterhof en Elaine Vernooy van Gielissen gezamenlijk aangesteld als kwartiermaker. Alle lokale ondernemers kunnen met hun ideeën bij hen terecht.

Gielissen Events zal als overkoepelende vergunninghouder het aanspreekpunt zijn in het organiseren en coördineren van alle side-events in aanloop naar de Formule 1. Daarbij is gekozen voor een ‘35 dagen’-programma, omdat het in 2020 exact 35 jaar geleden is dat de Grand Prix op het Zandvoortse duinencircuit voor het laatst werd verreden.

Janneke en Elaine worden voor de lokale ondernemers een belangrijk aanspreekpunt en zullen daarom zichtbaar in Zandvoort aanwezig zijn. Een aantal dagen in de week gaan ze in het raadhuis kantoor houden. Welke dagen dat worden is nu nog niet bekend. “We hebben in ieder geval alvast twee inloopdagen ingepland. Deze zullen op 31 oktober en 28 november zijn”, zegt Janneke.

Er is ook een speciaal emailadres om direct met beide kwartiermakers in contact te komen: side-events@zandvoortmarketing.nl. “Ondernemers kunnen hier hun nieuwe ideeën nog kenbaar maken, een afspraak met ons maken om even te sparren of zich aanmelden voor de inloopdagen. Daarnaast zullen wij ook actief contact zoeken met de ondernemers die al initiatieven bij de gemeente hebben voorgedragen via het speciale Formule 1 e-mailadres. Er is deze week gestart met het inplannen van deze gesprekken”, aldus een enthousiaste Janneke. Het emailadres formule1@zandvoort.nl blijft wel bestaan voor algemene vragen.

Naast het kwartiermakerschap heeft Gielissen ook de verantwoordelijkheid voor de productie van de side-events. Hiervoor werken ze samen met technisch partner Backbone. Dit bedrijf kenmerkt zich door jarenlange ervaring op het gebied van organisatie van grootschalige evenementen, variërend van merkervaringen van bedrijven tot grootschalige live-evenementen, tourneeshows en sportevenementen. Door deze ervaring is Backbone een zeer waardevolle partner om evenementen mee te organiseren. Gielissen en Backbone zullen nauw samenwerken met de werkgroep side-events die al eerder dit jaar in het leven is geroepen en die bestaat uit de gemeente Zandvoort, Zandvoort Marketing en de Dutch Grand Prix. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een vol en gevarieerd programma!

Het uiteindelijke doel is om er één groot feest van te maken door in de 35 dagen voorafgaand aan de Grand Prix op 3 mei, een vol en gevarieerd programma te presenteren waarin zowel bezoekers als bewoners kunnen genieten van de sfeer die het mondiale evenement met zich meebrengt.

Deel dit artikel via: