01 augustus 2019

20 jaar Omgevingsdienst IJmond: wat betekent milieu voor u?

Omgevingsdienst IJmond bestaat dit jaar 20 jaar. Al 20 jaar is de dienst in de regio’s IJmond, Zuid-Kennemerland en Zaanstreek-Waterland bezig met het milieu. Veelal gaat het om controleren van wet- en regelgeving, vaak ook om duurzaamheid, maar altijd om te zorgen voor een schoon milieu en een veilige leefomgeving. En nu zijn zij benieuwd: wat betekent milieu voor u?

Omgevingsdienst IJmond is benieuwd wat milieu betekent voor de inwoners van de 15 gemeenten waar de dienst actief voor is. Stuur uw gekste, leukste, meest inspirerende of mooiste natuur-, milieu- of duurzaamheidsfoto in en maak kans op duurzame prijzen. Ga naar www.odijmond.nl/winnen voor de spelregels en om uw foto in te sturen.

Duurzame prijzen
De hoofdprijs is een infraroodscan van uw woning, door het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Duurzaam Bouwloket maakt van uw woning een scan en geeft ter plekke advies met welke duurzaamheidsmaatregelen u zo min mogelijk energie en warmte zou verliezen. Ook maakt u kans op één van de drie Milieuboxen waarin u items vindt om energie te besparen en producten vindt waarmee u het milieu zo min mogelijk belast. Ook is er een lieveheersbeestjeshuis en een DIY insectenhotel als prijs, beschikbaar gesteld door NME Beverwijk en Heemskerk.

Jury
De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit het Dagelijks bestuur van Omgevingsdienst IJmond, het Duurzaam Bouwloket en leden van inwonersinitiatieven als ECO Heemskerk.

 

Deel dit artikel via:

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!Meer nieuws