31 juli 2019

‘Pride goes cultural’ schot in de roos

Het nieuwe Pride goes cultural, met allerlei culturele optredens op het grote podium op het Gasthuisplein, blijkt een schot in de roos. Dinsdagavond traden onze Zandvoortse singer/songwriter Wendy Moore, The Dance Academy, het Belgische duo De Poppers en het Amsterdamse Gay Men Chorus Manoeuvre op voor een goed gevuld plein met een wel heel divers programma.

Wendy Moore had de eer het culturele deel van Pride at the Beach te mogen openen. Ze had een programma met eigen nummers dat gebracht werd in de stijl van de grote Melanie Safka uit het begin van de jaren ’70 van de vorige eeuw. Toen ze haar laatste nummer had ingezet, ontstond er opeens paniek. Ze kreeg (hart)kloppingen en had dringend hulp nodig, ze werd met de nodige zorg en wat water van het toneel geholpen. Het is op dit moment niet bekend hoe het met haar is.

Het optreden van leerlingen van The Dance Academy was vertederend maar toch op een bepaalde manier ook bijna professioneel te noemen. Gestuurd door een bevlogen Arliene Beaumond dansten de sterren van de toekomst en ze kregen het publiek mee. Van een hele andere orde was het cabareteske Belgische duo De Poppers. Snel cabaret, gelardeerd met liedjes met hier en daar een eigen invulling en in rap tempo. Het Amsterdamse Manoeuvre sloot de culturele avond af. Met veertig leden heeft het koor een grootse uitstraling en het bracht snelle nummers, doorspekt met wat geschiedenis over de LHBTi-gemeenschap. ‘Pride goes cultural’ is echt van toegevoegde waarde!

Deel dit artikel via:

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!Meer nieuws