01 juli 2019

British Festival: Groot-Brittannië in Zandvoort

Het British Festival is terug. Van 5 tot en met 7 juli wappert de Union Jack voor het derde achtereenvolgende jaar in Zandvoort. Gedurende het weekend kun je onder andere genieten van de Britse keuken, Britse muziek en Britse sporten.

Waar de verschillende jubilea van het Britse Koningshuis in 2017 en Harry Potter in 2018 de hoofdrol speelden tijdens het British Festival, is deze editie Monty Python het hoofdthema. Tijdens het weekend verbindt een ‘Silly Walk Area’ het Badhuisplein met Circus Zandvoort en het Gasthuisplein. De voetstappen op de grond en de afbeeldingen in het Circus nodigen uit om de befaamde ‘Silly Walk’ van John Cleese te evenaren.

Wie geen zin heeft om te lopen stapt in de gratis Britse dubbeldekker. De hop-on hop-off bus rijdt bezoekers op zaterdag en zondag langs diverse activiteiten in het dorp. Zo kun je een bezoek brengen aan de Britse markt met foodtrucks op de boulevard, deelnemen aan de badminton clinics op het Fenemaplein en een ritje maken in het ‘Mini-Eye’-reuzenrad op het Badhuisplein voor een fantastisch uitzicht. En natuurlijk ontbreekt een stop bij Circuit Zandvoort niet voor een bezoekje aan het British Race Festival.

Het complete programma staat vermeld op de website van het festival en in het programmablad dat huis aan huis wordt verspreid.

 

Deel dit artikel via:

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!Meer nieuws