15 april 2019

Nieuwe naam gezocht voor Zandvoortse begraafplaats 

De Algemene Begraafplaats Zandvoort aan de Tollensstraat bestaat inmiddels 100 jaar. Een van de wensen bij dit jubileum was een vijver die het oude met het nieuwe gedeelte van de begraafplaats met elkaar zou verbinden. Deze vijver is reeds geplaatst en is een verfraaiing van de begraafplaats. Een van de andere wensen, een nieuwe naam voor de 100 jarige begraafplaats, is nog niet in vervulling gegaan. Hiervoor wordt uw hulp gevraagd.

De begraafplaatscommissie wil u als inwoner vragen om mee te denken over een nieuwe naam die past bij de Zandvoortse begraafplaats. “Aangezien de begraafplaats een plek is waar mensen hun dierbaren kunnen gedenken, is het belangrijk dat deze locatie na al die jaren eindelijk een echte naam krijgt. Niet alleen nabestaanden vinden het onpersoonlijk maar ook voor uitvaarten is de huidige naamgeving niet echt handig. Tegenwoordig heeft elke begraafplaats een persoonlijke naam”, legt voorzitter van de begraafplaatscommissie Christien Kemp de reden uit voor een andere naamgeving. “Misschien heeft u een passende naam?”

Criteria naam
De voorkeur voor de nieuwe naam van de Algemene Begraafplaats Zandvoort gaat uit naar een historische naamgeving. Familienamen, bedrijfsnamen of organisatienamen en ook bestaande namen van andere begraafplaatsen zijn niet mogelijk. Uw voorstel voor een naam kunt u tot 10 mei digitaal indienen via e-mail: begraafplaatscommissie@zandvoort.nl of u kunt uw suggestie afgeven bij het kantoor op de begraafplaats. In beide gevallen graag met toevoeging van uw naam en adres. De begraafplaatscommissie maakt vervolgens een keuze uit de suggesties.

De gekozen naam zal op zaterdag 25 mei tijdens het Weekend van de Begraafplaats officieel worden bekend gemaakt.    

 

 

Deel dit artikel via:

vacatures-zandvoort.nl

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!

Meer nieuws