20 februari 2019

Mijn Hemel heet Zandvoort (3)

Beeldend kunstenaar Adri de Fluiter is in september 2018 verhuisd van Drenthe naar Zandvoort. Zijn frisse blik op ons mooie dorp heeft hij vastgelegd in een serie foto’s, met als gemeenschappelijke titel ‘Mijn hemel heet Zandvoort’. In een serie van acht foto’s wordt duidelijk hoe hij naar Zandvoort kijkt. Hierbij deel 3: Leven.

3. Leven
Als je Zandvoort zegt zeg je gelijk strand en zee. Wie kent het liedje niet dat ik als kleine jongen al zong in de bus op schoolreisje met onze School met den Bijbel.

Een reuze eind weg voor die tijd, ergens in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Mijn zelfgebreide zwembroek hing als een natte dweil ergens op mijn knieën. Onbelangrijk als je in de donderende, imponerende golven stond. Het was druk, vol rumoerig leven. Heel anders dan het strand nu in de herfst van 2018 om acht uur 's morgens.

Geen mens te zien. Wel leven. Wat meeuwen foeragerend langs de vloedlijn. Een enkele kraai pikkend in wat eetbaars. En dan opeens zomaar een bewegend stuk hout. Hout? Nee!!!! Een heuse zeehond kijkt me met glanzende ogen aan.  Lispelt wat tegen hondje Sam. Ik hoor het prachtige dier duidelijk zeggen 'Welkom in Zandvoort' terwijl hij/zij al flipperend in zee verdwijnt.

Mijn Hemel heet Zandvoort

Reageren? adridefluiter@gmail.com

Deel dit artikel via:

vacatures-zandvoort.nl

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!

Meer nieuws