14 februari 2019

tekst en foto: Piet Bom

Wethouder opent Van Fenemaplein en ‘Sunset Boulevard’

In het eerste ondergaande voorjaarszonnetje van het jaar heeft wethouder Ellen Verheij donderdagmiddag het vernieuwde Van Fenemaplein officieel geopend. Met een vette knipoog naar Valentijnsdag en haar liefde voor Zandvoort stond zij stil bij het ontwerp dat landschapsarchitect MTD op basis van wensen van omwonenden heeft uitgewerkt.

Alle gerealiseerde verbeteringen werden genoemd; de nieuwe bestrating, het schelpenbed, de beplanting, de moderne LED verlichting en niet te vergeten ‘Het Mannetje’ van Verkade dat weer de goede kant op kijkt. De wethouder beschouwt de opening van het plein tevens als een startschot voor de nieuwe inrichting van de boulevard, het Badhuisplein en de 'Entree van Zandvoort'. Zij bedankte voor de grote belangstelling voor de inloop- en voorlichtingsavond over de boulevard-ontwikkeling in de Blauwe Tram, de avond ervoor.

Vervolgens werden de belangstellenden verzocht om mee te lopen naar Boulevard De Favauge voor de opening van de foto-expositie ‘Sunset Boulevard’. Dat gebeurde met de onthulling van een foto van de Zandvoortse ‘zonsondergang fotograaf’ Bob Bleijerveld, die afgelopen najaar overleed en postuum aan de expositie deelneemt.

Volgende week een verslag van beide openingen in de Zandvoortse Courant.

Deel dit artikel via:

Zandvoort Cashback Card

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!

Meer nieuws