09 januari 2019

Op de foto (vlnr): producente Jeanne Veldhoen, regisseuse Veerle Ackerstaff en hoofdrolspeelster Daniela Oonk

Drie Zandvoortse vrouwen hebben grote internationale ambities met film ‘TROEBEL’

Als het aan Veerle Ackerstaff en Jeanne Veldhoen ligt wordt Zandvoort dit jaar op de kaart gezet als filmdorp. Beide dames wonen in Zandvoort en willen naam maken in de filmwereld, te beginnen met hun film ‘TROEBEL’. Veerle als regisseur en Jeanne als producent. De hoofdrol is weggelegd voor de eveneens in Zandvoort wonende Daniela Oonk.

De film is voor Veerle haar afstudeerproject aan de Amsterdam Filmschool. Zij heeft het script geschreven. Het verhaal gaat over een vrouw die haar zoon verliest en zich terugtrekt in een fantasiewereld waarin de jongen nog leeft. Deze vrouw wordt gespeeld door de Zandvoortse actrice Daniela Oonk. Ackerstaff: “Het is een no-budget korte film. Dat wil zeggen dat iedereen die er aan meewerkt dit kosteloos doet, onder wie cameraman Casper van Oort, die met zijn film Sisters zowel nationaal als internationaal diverse filmprijzen heeft gewonnen. Dat hij aan mijn film wil meewerken, daar ben ik heel blij mee. Hij is zo goed!”

Aan de film doen in totaal zo’n 35 tot 40 mensen mee, zowel voor als achter de schermen en allemaal voor niks. “We zoeken daarom mensen die ons financieel willen ondersteunen of Zandvoortse bedrijven die ons kunnen sponsoren met catering, rekwisieten, kleding, bouwmateriaal voor de set etc. We willen heel erg graag Zandvoort als dorp op de kaart zetten als een plek die culturele ontwikkeling stimuleert.” 

De dames hopen met deze film furore te maken op zowel nationale als internationale filmfestivals. “Daarom zou het geweldig zijn als Zandvoortse ondernemers ons willen helpen. Alle sponsors krijgen een vermelding op de aftiteling. En de première doen we natuurlijk graag in Zandvoort. De bioscoop van Circus Zandvoort zou ideaal zijn. Ook vrijwilligers die tijdens de opnames met iets willen helpen zijn van harte welkom.” 

De opnames vinden begin februari plaats en duren, als alles goed gaat, drie dagen. “Het zou geweldig zijn als bijvoorbeeld een bakker broodjes wil doneren en een slager wat beleg kan missen, zodat er eten is voor de cast en crew tijdens de draaidagen”, vertelt de regisseur. 

Veerle Ackerstaff (34) woont sinds vier jaar in Zandvoort. Ze heeft in Engeland Engels gestudeerd en heeft tien jaar in China gewoond en gewerkt, als docente Engels. Daar heeft ze ook haar man leren kennen, Anzi Aku, een Chinees die inmiddels de Nederlandse nationaliteit heeft. Hij werkt als gids voor toeristen uit China. Ze hebben samen drie kinderen, waarvan haar zoontje van zes ook in TROEBEL speelt.  

Jeanne Veldhoen heeft al meerdere producties op haar naam staan, waaronder enkele bioscoopfilms. Zij gaat binnenkort doorstuderen aan de filmschool van  Berlijn. “Hoewel ik ook het diploma regisseur heb, vind ik het werk als producente leuker. Ik vind het een uitdaging om aan TROEBEL mee te werken. Ik geloof dat deze film een succes kan worden”, aldus Veldhoen.

Mocht u de dames een handje willen helpen dan kunt u zich melden via v.v.ackerstaff@vaproductions.nl. Wie wil doneren moet even een kijkje nemen op www.cinecrowd.com/blurred.


 

Deel dit artikel via:

vacatures-zandvoort.nl

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!

Meer nieuws