21 november 2018

Waarderingsspeld voor verzorger van alle Zwarte Pieten kleding

Zondag 18 november ontving Marian Lefferts de Waarderingsspeld van de gemeente Zandvoort. Deze werd uitgereikt door locoburgemeester Joop Berendsen in de Korver Sporthal na afloop van het Pieten Spektakel. Lefferts was totaal verbouwereerd, in haar reacties liet ze weten dat ze haar vrijwillige werk voor het Sinterklaascomité vanzelfsprekend vindt.

Marian Lefferts is een van de vele zeer actieve vrijwilligers achter het Sinterklaasfeest. Al ruim 20 jaar wordt de kleding van zo goed als alle Zwarte Pieten door haar verzorgd. Ze begon met het naaien van slechts enkele pietenpakken maar dat is uitgegroeid tot de kostuums voor alle pieten. Het naaien van nieuwe pakken, het herstellen van oude en het reinigen als de pieten weer vertrekken, neemt ze allemaal voor haar rekening. De materialen die hiervoor nodig zijn, worden door haar ingekocht. Hier is zij maanden mee bezig om de juiste materialen te vinden.

Daarnaast is Lefferts ook betrokken bij de verzorging van het eten voor de vrijwilligers op de dag van de intocht en het benaderen van sponsoren. Op de dag van de intocht is zij al vroeg bezig om allerlei hand en spandiensten te verrichten, aangaande kleding en pruiken. Ze heeft voor alle problemen die zich voordoen een passende oplossing, vaak à la minute.

Het is slechts een greep uit al haar vrijwillige werkzaamheden; dit om het Sinterklaasfeest ieder jaar weer tot een echt groot feest te maken voor de Zandvoortse kinderen. Het college wil met deze Gemeentelijke Waarderingsspeld, die een officieel karakter heeft, Marian Lefferts bedanken voor haar enorme bijdrage aan de Zandvoortse samenleving.

Deel dit artikel via:

vacatures-zandvoort.nl

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!

Meer nieuws