18 oktober 2018

(Op de foto: willekeurige garageboxen)

Politie controleerde ruim 100 garageboxen 

Politie Noord-Holland heeft recentelijk meerdere meldingen nagetrokken op zoek naar illegale activiteiten, drugs, wapens en andere ondermijnende activiteiten. Op dinsdag 9 oktober werden in Zandvoort ruim 100 garageboxen op inhoud gecontroleerd. In één daarvan werden hennep gerelateerde goederen aangetroffen. De recherche gaat hier verder onderzoek naar doen.

Doel van deze actie is drieledig: 'opvegen' (bijvoorbeeld aangetroffen drugs, hennep gerelateerde goederen en wapens uit het circuit halen), informatie vergaren en criminele activiteiten verstoren. Burgemeester Niek Meijer nam dinsdagochtend polshoogte bij de actie: “Ik heb veel waardering voor deze aanpak. Het helpt ons verder in het zichtbaar maken van zaken die niet kloppen.”

De meeste garageboxen waren keurig in orde en netjes onderhouden. “Dan was het vooral een moment om een praatje met de buurtbewoners te maken. Tenslotte werken we samen aan een betrouwbare en veilige omgeving, ook om spullen op te slaan”, aldus Han van Schaik, Operationeel Expert Zandvoort.

Melden heeft zin
Meldingen voor deze actie kwamen onder andere van wijkagenten, maar ook veel van burgers en ondernemers die verdachte zaken meldden via Meld Misdaad Anoniem. Arjan de Zeeuw, van het Ondermijningsteam van de politie: “We willen met deze veegactie ook de inwoners laten zien dat het helpt als je melding doet van dingen in je buurt die niet kunnen.”

In deze actie werkte de politie samen met het LIV (Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit), Openbaar Ministerie, ruim twintig gemeenten en de Omgevingsdienst.
 

Deel dit artikel via:

Overzicht van vacatures in Zandvoort

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!

Meer nieuws