27 september 2018

Foto: Roy Beusker Fotografie

Carmen in actie voor onderzoek naar metabole ziekten bij kinderen 

Het was dinsdag een bijzondere dag voor de 4-jarige Carmen. Ze heeft de metabole ziekte Zellweger en is één van de gezichten van de nationale actie van de VriendenLoterij en Stichting Metakids die dinsdag van start is gegaan. Tijdens deze actie wordt geld ingezameld voor onderzoek naar metabole ziekten. 

Carmen gaf samen met andere kinderen met een metabole ziekte en bekende Nederlanders, waaronder Irene Moors, Gerard Joling, Wolter Kroes, Rick Brandsteder en Anouk van Schie, symbolisch het startschot van deze actie.
 
Tijdens de kick-off gingen twee teams van BN'ers onder leiding van Irene Moors en Gerard Joling in estafettevorm over een stormbaan. "De stormbaan staat symbool voor alle hobbels die een kind met een metabole ziekte moet nemen. Dinsdag gingen wij symbolisch voor hen de strijd aan”, aldus Irene Moors, ambassadeur VriendenLoterij. 

Carmen heeft de metabole ziekte Zellweger, wat inhoudt dat zij een tekort heeft aan bouwstoffen en haar eigen lichaam vergiftigd. Carmen is doof, verstandelijk en lichamelijk beperkt, heeft 's avonds en 's nachts voeding nodig en kan niet meer goed zien. Veel kinderen met Zellweger overlijden zelfs voor hun eerste levensjaar.
 

Deel dit artikel via:

vacatures-zandvoort.nl

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!

Meer nieuws