03 september 2018

Veiligheidsdag voor kitesurfers door NKV en KNRM 

De KNRM en de Nederlandse Kitesurfvereniging (NKV) organiseren op zaterdag 22 september een veiligheidsdag voor kitesurfers en andere geïnteresseerden. Deze veiligheidsdag heeft tot doel om de verbinding tussen kiters en de vrijwillige redders van de KNRM te vergroten, zodat reddingsacties nog sneller en effectiever uitgevoerd of zelfs voorkomen kunnen worden.

De KNRM en de NKV organiseren de veiligheidsdag bij de Watersportvereniging Zandvoort. Kiters uit alle windstreken van Nederland kunnen deelnemen aan deze dag. Deelname is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen. De KNRM stations van Zandvoort en mogelijk Noordwijk zullen in de ochtend de aanwezige kitesurfers meer vertellen over het werk van de KNRM en wat kitesurfers preventief kunnen doen aan voorbereiding voordat zij het water betreden. Maar ook hoe ze moeten handelen in geval van nood.

De experts van de NKV zullen de bemanning en de aanwezigen meer uitleg geven over het materiaal, eventueel beschikbare hulpmiddelen en wat de hulpverlener kan doen alvorens een kiter en materiaal veilig aan boord te nemen. Ook zullen ze zaken bespreken als het varen met een buddy, waar op te letten bij kite oplaten, voorrangsregels, aflandige wind en welk materiaal wanneer.

Oefening
In de middag kunnen de deelnemers meevaren aan boord van de reddingboot en wordt een oefening uitgevoerd waarbij een surfer in nood wordt gered. Op deze manier kan daadwerkelijk ervaren worden hoe slecht zichtbaar een kitesurfer in nood soms is en hoe er gehandeld moet worden bij het aan boord nemen van kiter en materiaal.

Het programma van de veiligheidsdag is te vinden op www.eventbrite.nl. Op deze website kan men zich ook aanmelden.

Deel dit artikel via:

Zandvoort Cashback Card

Nieuws via E-mail

Meld u aan voor de nieuwsbrief voor de Zandvoortse Courant en ontvang de laatste nieuwtjes van de Zandvoortse Courant voordat u ze leest in de krant.

Meld u nu aan!

Meer nieuws